Felicitari!

Ati nimerit in locul potrivit pentru zvonurile corecte :)

joi, 3 ianuarie 2013

Promisiuni bani de haine 2013


Dragi colegi,
Astăzi, 3 IANUARIE 2012, la solicitarea organizaţiilor sindicale şi CNP, ministrul Afacerilor Interne, RADU STROE, a avut o întâlnire cu preşedinţii organizaţiilor sindicale. Întrevederea a avut ca scop cunoaşterea partenerilor de dialog şi găsirea unor soluţii urgente pentru rezolvarea problemelor poliţiştilor, rămase nerezolvate din anul 2012.
Principalele subiecte în discuţie au fost drepturile restante, pe care M.A.I. le are către angajaţi şi modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului.
1. Referitor la drepturile restante, ministrul RADU STROE a afirmat că acestea vor fi acordatate cel mai târziu în luna martie a.c., în funcţie de aprobarea bugetului de către Parlamentul României. De asemenea, ministrul a afirmat că drepturile de echipament pentru anul 2013, vor fi incluse în bugetul pe anul în curs şi speră, ca acestea, să fie acordate până la sfârşitul lunii septembrie 2013.
Pe acest subiect , SNPPC a reamintit conducerii ministerului faptul ca nu este prima data cand se emite o data pentru achitarea restantelor, lucru ce a dus la o neincredere in clasa politica actuala. Ministrul Radu STROE a punctat inca o data data de martie 2013 , pentru achitarea restantelor la echipament, declarand ca situatia nu se va mai repeta.
2. Cu privire la modificarea Statutului poliţistului, ministrul RADU STROE a cerut organizaţiilor sindicale să vină cu un proiect, care să fie discutat la nivelul M.A.I. În acest sens a stabilit ca în data de 8 ianuarie 2013, să aibă loc o întâlnire în acest sens, având în vedere că există încă din anul 2012 un nou proiect de Statut al poliţistului, însă acesta nu a fost promovat de către M.A.I.
Având în vedere faptul că Legea nr. 360/2002 este o lege organică, iar aceasta nu poate fi modificată într-un termen scurt, preşedintele S.N.P.P.C. a propus ca unele articole din prezenta lege, care afectează drepturi ale poliţiştilor (ex. dreptul de chirie), să fie modificate printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.
Ministrul RADU STROE a fost de acord cu această propunere, solicitând până la data de 8 ianuarie, să venim cu propuneri pentru articolele care ar trebui modificate prin O.U.G., argumentate şi motivate, fără a se depăsi bugetul alocat în prezent pentru aceste drepturi.
In acest sens, pana la data stabilita , organizatiile sindicale se vor intalni pentru emiterea unui punct comun in fata M.A.I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu